Loading Events

Vad kan ett företag i Kungsbacka lära av Silicon Valley?

Föreläsning/Seminarium & Paneldiskussion
fredag 14 okt 09.00–10.20

Anmälan är stängd

Modern teknik förändrar många branscher på bred front. AirBnB för hotellbranschen och Uber för taxibranschen är exempel på hur teknik och nya affärsmodeller kan ändra spelreglerna fort. AI är inte framtiden utan redan en mogen teknik som går att använda för att lösa problem i de flesta branscher. Så hur kan mindre företag använda tekniken för att lösa sina problem och göra bättre affärer?

Under seminariet så får du träffa Johan Sköld, en av landets främsta experter inom affärsutveckling och försäljning, specialiserad på tjänsteföretag och startups och Wilma Emanuelsson, en självlärd IT-expert med en rad utmärkelser i bagaget, bland annat Young E-business of the year 2021 och vinnare av Hackyourworld 2021.

Moderator under seminariet är Astrid Sjögren från High Five vid Högskolan i Halmstad.

Medverkande/Talare

Johan är en flitigt anlitad föreläsare, inte minst vid Handelshögskolan i Stockholm, men också av investerare och serieentreprenörer. Han bedriver egen investeringsverksamhet med ett 30-tal onoterade innehav och har grundat/medgrundat ett stort antal bolag. Johan är även en av få utvalda att delta på årets konferens Brilliant Minds där några av världens mest kreativa och inflytelserika berättare och pionjärer träffas. Med andra ord har Johan en erfarenhet som få och oerhört mycket kunskap att dela med sig av under denna stund.

Wilma är en 18-årig entreprenör från Göteborg. Hon utvecklar en mjukvara som använder eyetracking-teknik i kombination med röstkloning i realtid och överlägg som hjälper en person med dyslexi att läsa. Wilma Emanuelsson besitter i första hand stark teknisk och grafisk designkompetens samt kunskaper inom projektledning, marknadsföring, bild/ljud och cybersäkerhet. Från ung ålder har hon arbetat strukturerat och flexibelt med IT-projekt och utvecklat en rad lösningar på problem både privat och i yrkeslivet – alltid med ambitionen att göra världen till en bättre plats.

Plats

Hotell Halland, lokal Vallda-Sandö (våning 1)

Språk

Svenska

Målgrupp

Företagare i Kungsbacka

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta Eva Kjellgren.

Anmälan är stängd

Senast uppdaterad: 20 sep 2022
Rulla till toppen