Loading Events

Tech-meckan runt om i världen

Föreläsning/Seminarium
tisdag 11 okt 09.00–11.15

Anmälan är stängd

Vi har bjudit in tre personer för att inspirera och lära oss mer om vilka byggstenar som är viktiga för att skapa kluster av innovation och tech i Halland och Varberg.

Medverkande/Talare

Yvonne Ericsson, Senior Content Analyst & Team Captain, Google

Yvonne Ericsson bor i Silicon Valley, hjärtat av teknologins högborg, och har släkt och ett sommarhus i Varberg. I Silicon Valley har hon drivit bolag och genom Nordic Innovation House hjälpt företag från Sverige att etablera sig i regionen. Hon har även arrangerat innovation och inspirationsresor för stora svenska företag och kungafamiljen. Idag har hon en topposition på Google. Yvonne kommer berätta om vad som utmärker tech-meckat Silicon Valley och vad vi i Halland och Varberg kan göra för att stärka vår tech-scen.

Linn Sidahl, project manager matchmaking, Ignite Sweden

Linn Sidahl har jobbat som affärsutvecklingschef på Ekkono, ett av Hallands mest högteknologiska företag. Idag arbetar hon på det nationella initiativet Ignite Sweden med att främja innovation genom att koppla ihop startups med stora företag och offentlig sektor. Linn kommer berätta om sina erfarenheter av vad startups i Halland och Varberg behöver för att växa och vad som är viktigt för att skapa ett innovativt klimat.

Micco Grönholm, Head of Future Emeritus, Helsingborgs stad 

År 2018 togs ett beslut i Helsingborg stad om att satsa på innovation, med en uttalad ambition att bli en av Europas mest innovativa städer senast år 2025. Micco Grönholm var då Head of Future på Helsingborgs stad med uppdraget att driva både stadens innovationsförmåga och Helsingborgs attraktionskraft. Han hade en central roll i att målet uppnåddes redan år 2020, då Helsingborg tilldelades andraplatsen i European Capital of Innovation Awards. På Halland Tech Week kommer Micco dela med sig av framgångsfaktorer från Helsingborg och tankar om hur deras arbete kan inspirera andra städer, kommuner och regioner.

Plats

Flexibla arean på Campus Varberg

Språk

Svenska

Målgrupp

Du som är intresserad av att inspireras och lära dig mer om vilka byggstenar som är viktiga för att skapa kluster av innovation och tech

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta Micha Björck.

Anmälan är stängd

Senast uppdaterad: 03 okt 2022
Rulla till toppen