Loading Events

Hur företag framgångsrikt kan implementera AI

Paneldiskussion
torsdag 13 okt 11.00–12.00

Anmälan är stängd

Idag omvandlas hela branscher med hjälp av AI-teknologi och vi använder dagligen produkter som bygger på AI, medvetet eller omedvetet. Vår förmåga att förstå och utnyttja AI kommer vara avgörande för Sveriges långsiktiga konkurrenskraft och relevans. Har du ett intresse för AI men tvekar inför hur du ska komma igång på ditt företag är det här ett panelsamtal värt att lyssna på!

Under samtalet kommer våra deltagare bena ut vad som krävs för att lyckas implementera AI framgångsrikt och dela med sig av egna erfarenheter. ”Hur tar man första steget på sin AI-resa?”, ”Hur säkrar man att värde skapas?” och ”Varför är det viktigt att börja med AI?” är ett axplock av de frågor som diskuteras under samtalet.

Deltagare är Conny Svensson (Head of AI Transformation, AI Sweden), Helena Barany (VD, Halmstad Delivery), Nicklas Sundvisson (Devoteam) och Maycel Isaac (Synteda). Samtalet modereras av Astrid Sjögren (AI Sweden).

Efter föreläsningen bjuder vi in dig till en nätverks- och mingelfika tillsammans med övriga deltagare. Vid eventuella allergier eller behov av specialkost vänder du dig till programpunktens kontaktperson.

Medverkande/Talare

Conny Svensson (Head of AI Transformation, AI Sweden)

Conny jobbar på Sveriges nationella center för applicerad AI, AI Sweden. Som head of transformation ägnar han sig åt allt det som behövs för att implementera AI utom just tekniken. Teamet tar fram mätningar, verktyg och delar med sig av kunskap och resurser för att fler skall lyckas med transformation.

Helena Barany (VD, Halmstad Delivery)

Helena är VD på fraktföretaget som påbörjat sin AI resa med stöd från HighFive innovationsarena och Högskolan i Halmstad i våras. De har byggt sin första prototyp av en AI-produkt och vet hur det är att som litet företag våga ta sig an ny teknologi.

Nicklas Sundvisson (Service design/CRO)

Nicklas är Service Designer på Devoteam och har ett fokus på att facilitera organisationers och teams resor till att bli agila och datadrivna. Han ha erfarenhet att utmana de stora frågorna samtidigt som han hands-on har drivit hundratals AB-tester.

Maycel Isaac (Synteda)

Dr Maycel har stor passion för synergin mellan affärsutvecklingen och verksamhetsutveckling toppad med en komplex teknologi. Han har en doktorsexamen från Chalmers/Högskolan i Halmstad med inriktning på Computer vision och Artificiell Intelligens inom avancerade algoritmer för Maskin-Människa intelligens. 

Dr Maycel har drivit egna produktidéer sedan år 2000, då han startade med en automatiserat system av AI-bildanalys för igenkänning av åderförkalkning i halspulsådern som slutligen testkördes på sjukhus. Dr Maycel har lång arbetslivserfarenhet från flera stora internationella företag alltifrån telekombranschen, fordonsindustri till försvarsindustrin. Dr Maycel har ett omfattande nätverk och en stark kompetens inom utveckling av företag i de olika faserna – allt ifrån affärsidé till att gå mot en exit.  Dr Maycel har varit och är aktiv inom ett antal bolag som grundare, investerare, VD och styrelseledamot.

Astrid Sjögren (AI Change Agent, AI Sweden/HighFive) – moderator

Astrid arbetar med att coacha Halländska företag till att använda och få nytta av AI. Hon kommer moderera panelsamtalet.

Plats

Trade Centre (våning 22) vid Högskolan i Halmstad

Språk

Svenska

Målgrupp

Företagsledare, chefer, förändrings­ledare, digitaliserings­ansvariga och AI-nyfikna

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta Anna Petersson.

Anmälan är stängd

Senast uppdaterad: 10 okt 2022
Rulla till toppen