Laddar Evenemang

Språkmodellen GPT-3 slog världen med häpnad. Nu utvecklas en ny version, en enorm AI-modell – som talar svenska. ”Den kan lösa uppgifter den inte är tränad för”, säger Magnus Sahlgren som är ”Head of Research, Natural Language Understanding” på AI Sweden. I sin roll leder Magnus en forskargrupp där AI Sweden ihop med RISE och AI-forskare vid svenska universitet bygger en svenskspråkig version av GPT-3 som de kallar för GPT-SW3.

I den här programpunkten delar Magnus med sig av lärdomarna och arbetet med GPT-SWE, den hittills största svenska språkmodellen. Baserat på samma tekniska principer som den mycket omdiskuterade GPT-3 kommer GPT-SWE att hjälpa svenska organisationer att bygga språkapplikationer som tidigare inte varit möjliga. Deltar i samtalet gör även Korey Stegared-Pace, AI Cloud Advocate på Microsoft och flitig användare av GPT-3. Korey arbetar med Microsoft Reactor för att sprida kunskap om AI och Cloud engineering till det svenska utvecklarcommunityt.

Medverkande/Talare

Magnus Sahlgren (Head of Research, Natural Language Understanding på AI Sweden)

Magnus jobbar med forskning och innovation i skärningspunkten mellan datorlingvistik, maskininlärning och artificiell intelligens med en expertis inom Natural Language Understanding, Distributional Semantics, Random Indexing, hyperdimensional computing, and word space exploration.

Korey Stegared-Pace (AI Cloud Advocate på Microsoft)

Korey brinner för utbildning och AI och leder Stockholm Machine Learning Club samt jobbar på Microsoft Reactor med att sprida kunskap och inspiration till utvecklare nyfikna på machine learning. Med bakgrund inom både kommunikation och teknik har Korey erfarenheter i bagaget som utvecklare Klarna och Peltarion samt som värd för en podcast om AI.

Kristian IV:s väg 3
Halmstad, 302 50
Senast uppdaterad: 04 okt 2022
Rulla till toppen