Laddar Evenemang
En flygande drönare med åkermark i bakgrunden.

På eventet bjuds du på såväl större, globala perspektiv och framtidsspaningar som konkreta, lokala exempel. Allt med fokus på det banbrytande arbete som görs idag för att säkra hållbar livsmedelsproduktion, i Sverige och världen.

Under en förmiddag kommer vi lära och inspireras av pionjärer som delar med sig av erfarenheter, kunskap och framtidsvisioner om omvandlingen av jordbruks- och livsmedelsindustrin, vertikalt jordbruk, nästa generations proteinproduktion, och mycket mer!

Medverkande/Talare

Du får träffa Martin Eskilsson som kommer från ett av världens största jordbruks- och livsmedelskonglomerat. Martin ger oss en global utblick och berättar om agrifood-branschens omställning i Europa, Mellanöstern, Kina och Nordafrika.

Vi vänder blicken mot Sverige och får lyssna på Andreas Wilhelmsson, strategichef på Ljusgårda, som arbetar med vertikal odling och förser lokala kunder med sallad året om. Ljusgårdas system möjliggör lokala grödor och minskar beroendet av matimport.

Du får också möta Ram Nair, VD på Mycorena och en av pionjärerna inom innovativt protein från svampar genom precisionsfermetering. Mycorena bygger just nu en “protein-gigafabrik” i Falkenberg och Ram ger sin historia – från labbänk till fabriksbyggnad på två år.

Slutligen får vi en tankeväckande framtidsspaning från Marie-Louise Boisen Lendal, VD på den danska tankesmedjan Frej. Hon ger oss sin vision för år 2050; en vision om ett helt regenerativt och klimattåligt jordbrukssystem baserat på innovativ praxis och ny teknik.

Praktisk information

Evenemanget är fysiskt och kommer inte att spelas in. I anmälan finns möjlighet att välja till lunch (kostnadsfritt) som serveras på Ocean Hotel vid Skrea Strand i Falkenberg. Sänd ett SMS till 070–380 54 10 om eventuella allergier eller behov av specialkost. Lokalen är rullstolsanpassad.

Klittervägen 51
Falkenberg, 311 42
Senast uppdaterad: 27 sep 2022
Rulla till toppen