Laddar Evenemang

2049: Hur ser världen ut om 26 år?

Föreläsning/Seminarium
tisdag 17 okt 09.30–11.00

Gå till anmälan

Läs mer om hur vi hanterar insamlade personuppgifter (GDPR).
Tribe Loading Animation Image
2 platser kvar!

Året är 2049. De flesta bor i städer, en tredjedel i öknen. Robotarna och artificiell intelligens har förändrat samhället från grunden. Nästan hälften av dagens jobb har automatiserats och dina Ray-Bans augmented reality-funktion förvandlar misslyckade Tinder-dejter till spöken. Den fysiska världen har smält samman med den digitala. Allt är ett.

Vägen dit har redan inletts. Världen automatiseras i realtid framför våra ögon – med konsekvensen att hundratals miljoner människor kommer att förlora sina jobb de närmsta åren. Samtidigt kommer AI-revolutionen att ge oss nya vinnare. Framtidsmannen Nicklas Hermansson berättar om superkrafterna som krävs – och hur du får dem.

Foto: Magnus Wennman

Medverkande

Mediepionjären Nicklas Hermansson var med och förvandlade Aftonbladet till en digital förebild världen över innan han blev kreativ chef på en av världens mest prisbelönta Brand Studios. 2022 grundade han mediehuset NomoFomo (No More of Missing Out) som kurerar trender och fenomen som formar framtiden. I höstas prisades nyhetsbrevet NomoFomo Insights som en av Sveriges främsta tidskrifter. Dessutom är Nicklas framtidsspanare i SVT, Chef och Dagens Media, samt i en av Sveriges största aktualitetsspoddar; ”The Daily Messiah”.

När du anmäler dig till den här programpunkten, bokas du också in på nästa förmiddagsaktivitet Framtidens medvetande - om mänsklig och digital intelligens och efterföljande lunch. Du behöver alltså inte anmäla dig separat till båda programpunkterna (och kan du bara gå på någon av dem är det också helt OK).

Plats

ProfilHotels Plaza, Halmstad

Språk

Svenska

Målgrupp

AI- och framtidsnyfikna, företagsledare, chefer, förändringsledare, entreprenörer, affärsutvecklare inom etablerade bolag, startups och scaleups

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta Anna Petersson.

Gå till anmälan

Läs mer om hur vi hanterar insamlade personuppgifter (GDPR).
Tribe Loading Animation Image
Senast uppdaterad: 21 sep 2023
Rulla till toppen