Laddar Evenemang

Året är 2049. De flesta bor i städer, en tredjedel i öknen. Robotarna och artificiell intelligens har förändrat samhället från grunden. Nästan hälften av dagens jobb har automatiserats och dina Ray-Bans augmented reality-funktion förvandlar misslyckade Tinder-dejter till spöken. Den fysiska världen har smält samman med den digitala. Allt är ett.

Vägen dit har redan inletts. Världen automatiseras i realtid framför våra ögon – med konsekvensen att hundratals miljoner människor kommer att förlora sina jobb de närmsta åren. Samtidigt kommer AI-revolutionen att ge oss nya vinnare. Framtidsmannen Nicklas Hermansson berättar om superkrafterna som krävs – och hur du får dem.

Foto: Magnus Wennman

Medverkande

Mediepionjären Nicklas Hermansson var med och förvandlade Aftonbladet till en digital förebild världen över innan han blev kreativ chef på Bonnier News på en av världens mest prisbelönta Brand Studios. 2022 grundade han mediehuset NomoFomo (No More Fear of Missing Out) som kurerar trender och fenomen som formar framtiden. Hans nyhetsbrev NomoFomo Insights utsågs 2022 till en av Sveriges främsta tidskrifter. Dessutom är han framtidsspanare och AI-expert i Aftonbladet och SVT Morgonstudion.

Anna Lindhs Plats
Halmstad, Halland 302 66 Sverige
Senast uppdaterad: 09 okt 2023
Rulla till toppen