Laddar Evenemang

Envolve dialogues – open autonomy

Föreläsning
torsdag 17 okt 08.30–13.30

Anmälan öppnar den 24 september 2024 10:00.

Välkommen till årets upplaga av Envolve Dialogues, en del av Halland Tech Week, där vi samlar framstående röster från startup-världen, beslutsfattare och ängelinvesterare för att utforska det spännande temat ”open autonomy”.

Autonomi handlar inte bara om teknik – det är en nyckel till en hållbar framtid. Istället för att stänga oss i jakten på självförsörjning, vill vi här undersöka hur vi kan hålla dörrarna öppna och stötta varandra på vägen. Vi dyker ner i hur självstyrande teknologier som AI, robotisering, och autonoma system påverkar både våra industrier och samhällets motståndskraft. Samtidigt diskuterar vi hur dessa teknologier, genom ett open source-perspektiv, också kan gynna världen omkring oss.

Under evenemanget utforskar vi autonomi inom områden som försvarsberedskap, livsmedelsförsörjning, material och energi – och hur dessa kan samverka för att stärka hållbarheten i våra samhällen.

Christian Dahlqvist

Regenerativt jordbruk: Vägen till autonomi och välbefinnande

Vi inleder dagen med ett inspirerande samtal om naturens inneboende kraft att förnya sig själv, samtidigt som den behåller sin autonomi. Tillsammans med Christian Dahlqvist från Solskensfarmarna utforskar vi hur småskaligt jordbruk kan bli nyckeln till denna process. Vi diskuterar hur modern teknik och traditionella metoder kan samverka för att skapa innovativa lösningar som utmanar konventionell jordbrukspraxis.

Genom att samarbeta med naturen på detta sätt skapar vi en framtid där fler engageras, vilket stärker både ekonomin och vårt välmående, fysiskt som mentalt.

Mobile ALOHA - autonom robotteknologi genom open source

I en värld där tekniken utvecklas snabbt, står mindre företag inför utmaningen att hänga med jättarna Nvidia, Tesla och andra aktörer på marknaden. Dessa stora företag är ofta i framkant när det gäller ny teknik så som artificiell intelligens och robotar, vilket kan kännas överväldigande för mindre aktörer. Men tack vare open source-projekt så som Mobile ALOHA finns det goda chanser för småföretag att inte bara hålla takten utan även ligga i framkant.

Under denna session med Linda Bengtsson och Paul Klinteby från Näringslivsavdelningen i Falkenbergs kommun, kommer vi att utforska hur Mobile ALOHA kan göra avancerad robotteknologi tillgänglig och prisvärd för alla. Med denna teknik kan användare designa sina egna robotar, vilket öppnar för små företag att experimentera med och använda robotteknik utan att behöva lägga en förmögenhet.

Linda Bengtsson

Jan Oscarsson

Från trä till automation - en ny era för byggindustrin

Upptäck hur trä kan bli nyckeln till framtidens hållbara byggande och resursautonomi. Jan Oscarsson, innovationsledare för Hållbar Industri på Innovatum, Trollhättan Science Center, delar insikter från projektet "Bygga i Trä". Där visar han hur Innovatum arbetar gränsöverskridande för att främja cirkularitet med trä som ett avancerat material. Under denna session får du lära dig om framtidens träbyggnation, materialförsörjning och hur automation kan spela en avgörande roll i en mer resilient och hållbar industri.

Sveriges gröna moln - datasuveränitet med klimatsmart teknik

Följ med på en djupdykning i hur ett av Sveriges största moln byggs, från de grundläggande komponenterna till den avancerade mjukvaran som driver det. Christoffer Andersson, CTO på GleSYS, ger insikter om hur denna infrastruktur bidrar till svensk datasuveränitet och möjliggör AI med ett av världens lägsta koldioxidavtryck. Med över ett decennium av erfarenhet inom GleSYS, delar Christoffer hur framgång inte bara handlar om teknik, utan också om det viktiga samspelet mellan människor.

Christoffer Andersson

Plats

Ocean Hotel vid Skrea strand, Falkenberg

Språk

Svenska

Målgrupp

VD, CTO, CFO, investerare

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta David Andersson.

Anmälan öppnar den 24 september 2024 10:00.

Rulla till toppen