Om oss

På den här sidan kan du läsa mer om vad Halland Tech Week är för något.

Vad är Halland Tech Week?

Halland Tech Week planerades att genomföras i maj 2020 men på grund av rådande situation beslutades att eventet skulle flyttas fram. 6–9 oktober arrangeras Halland Tech Week för första gången med fokus på att lyfta Halländska teknikbolag, företag, entreprenörer samt belysa teknikutvecklingen i sin helhet. Detta är ett evenemang som inspireras av Gothenburg- och Stockholm Tech Week samt Skåne Innovation Week och planeras vara årligen återkommande med ambitionen att visa på konkreta möjligheter med ny teknik för att stärka Hallands innovations- och entreprenörskapsförmåga inom tech.

Om oss - Halland Tech Week

Genomförs fysiskt och digitalt

I år kommer veckan hållas genom fysiska och digitala events, både i Varberg och i Halmstad (naturligtvis med hänsyn till tydliga coronarestriktioner). Under veckan arrangeras olika typer av events som på olika vis går under temat teknik, AI och digitalisering. Exempel på events som kommer hållas är föreläsningar, panelsamtal, talangrekrytering, visning av digital cykelteknologi på cykelfabrik, appdemonstrationer och datalabb med mera.

För vem är Halland Tech Week?

Halland Tech Week riktar sig till företag och organisationer, studenter och allmänhet. Deltagandet är helt kostnadsfritt.

Olika aktörer bidrar till programmet

Halland Tech Week är till viss del självorganiserand då företag, högskolor, branschnätverk, offentliga verksamheter och andra typer av organisationer själva bidrar med programpunkter genom att bjuda in till föreläsningar, aktiviteter, demonstrationer samt workshoppar i sina egna lokaler.

En del av futures by design

Alexandersoninstitutet är en del av Campus Varberg. Från 2019 till 2021 driver Alexandersoninstitutet Futures By Design med finansiering från Interreg North Sea Region programme. Genom Futures By Desgin och med stöd av Region Halland finns det finansiering att arrangera eventet Halland Tech Week år 2020 och år 2021.

Senast uppdaterad: 23 mar 2021
Scroll to Top