Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lokalt i hela världen! Samarbetet mellan två lokala Varbergsbolag i olika dimensioner

Paneldiskussion
onsdag 6 okt 08.30–09.30

Anmälan är stängd

Kompetensförsörjning, mode och padel – ett Varberg i framkant

Modeföretaget Vagabond bedriver verksamhet och handel över hela världen.Det ställer höga krav på den digitala strukturen och inte minst cyber security.

Jesper Lagernäs, IT-chef på Vagabond, berättar om vilka utmaningar och hot de ställs inför och hur de jobbar med att lösa dom. Techbolaget Mediateknik, som bl.a. levererar hög internetkapacitet med redundans till Vagabond, delar med sig av högaktuella produkter och tjänster där både livestream och AI just nu tar mycket plats.

Två klassiska Varbergsbolag, i vitt skilda branscher, som ser ett stort behov av IT-kompetens i framtiden. Vilka kompetenser behövs och hur säkerställer vi att dessa kommer att finnas i vår region?

Medverkande

I programpunkten medverkar Jesper Lagernäs, IT-chef på Vagabond, samt Martin Carlstein, VD och Cecilia Åkfors, chef för kundlojalitetscenter på Mediateknik i Varberg AB.

#kompetensförsörjning #lokal närvaro

Ytterligare information

Plats

Online via Zoom och på plats vid Campus Varberg

Språk

Svenska

änder sträcker sig över ett bord mot ett papper med text. På bordet står även ett par koppar kaffe och en kanelbulle.

Fika for change

Efter den här program­punkten finns det möjlighet att stanna kvar och möta andra deltagare med hjälp av samtals­verktyget Fika for Change. Verktyget är designat för ett samtal om ca 15–20 min.

I efter­dyningarna av en föreläsning eller ett samtal snurrar tankarna. Det kan vara värdefullt att dela tankar med andra för att få fler perspektiv. Speciellt nu när vi inte har fått möjlighet att utveckla samtal fysiskt på länge. Så öppna upp för nya insikter, kunskaper, kontakter och idéer!

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta Jesper Lagernäs.

Arrangörer

Vagabond

Vagabond är ett av Europas ledande mode-skomärken, med vår egen­tillverkning och med visning i koncept­butiker, shop in shop och noggrant utvalda flermärkes­butiker över hela världen. Design­studion i Varberg är en unik tillgång för Vagabond, denna inkluderar också en prototyp­produktions­verkstad i full storlek, som ligger tillsammans med det globala huvud­kontoret i Varberg. Vagabond är ca. 500 medarbetare runt om i världen som arbetar på huvud­kontoret, i produktionen och på de internationella försäljnings­kontoren.

www.vagabond.com/se

Vagabond logotyp.

Mediateknik

Mediateknik är en modern bredbands­operatör från Varberg. I snart 50 år har vi levererat modern teknik till företag lokalt och nationellt. Över 1100 företag i olika storlekar använder dagligen en eller flera tjänster från oss. Med stort kund­fokus levererar vi tjänster såsom Internet, CCTV och livestream från vår topp­moderna data­hall i centrala Varberg. Vi bygger också nätverk av olika slag, ofta för att transportera egna tjänster. Vi arbetar med avancerad teknik, men framförallt arbetar vi med människor. Kund­upplevelsen står alltid i absolut fokus och därför sker all kund­hantering in-house via vårt Kundlojalitets­center (KLC). Vi levererar även tjänster såsom bredband, telefoni och TV till tusentals privathushåll över hela landet.

www.mediateknik.net

Mediateknik logotyp.
Senast uppdaterad: 05 okt 2021
Scroll to Top