Laddar Evenemang

Framtidens mobilitet – ett självkörande Halmstad

onsdag 6 okt 11.00–12.30

Anmälan är stängd

Inspiration och diskussion, framtidsspaningar och visionära lösningar

Under detta minst sagt händelserika pass kommer vi börja med att lyssna till en inspirerande föreläsning om framtidens komplexa ekosystem av innovationer med den mycket underhållande och prisbelönta föreläsaren Nicholas Fernholm. Därefter kommer vi gå direkt in i en spännande paneldiskussion om vilka möjligheter framtidens mobilitet faktiskt har för att kunna bidra till en mer hållbar och kostnadseffektiv infrastruktur i exempelvis en stad som Halmstad eller region som Halland. Och inte nog med det, parallellt med allt detta kommer dessutom studenter från Högskolan i Halmstad under samtalet ta fram visionära lösningar på hur framtidens mobilitet skulle kunna se ut om drygt tio år. Lösningar som sedan tas vidare i paneldiskussionen. Det här vill ni garanterat inte missa!

Mer om föreläsningen

Vi står inför den mest föränderliga tiden i mänsklighetens historia, där inte bara Covid-19 krisen skakat världen, utan automation och digitalisering fortsätter förändra våran nutid och framtid. Världen blir allt mer komplex och ihopkopplad, där ekosystem av innovationer skapas kring ex. AI, mobilitet och automation. Nicholas Fernholm går in på dessa ämnen med en optimistisk syn på framtiden och skapar inspiration, skratt och förståelse för en mer komplex och ihopkopplad värld.

Mer om diskussionen

Hur ser framtidens mobilitet ut i städer som exempelvis Halmstad? Vad innebär e-mobility för framtiden och hur skulle infrastrukturen se ut om tio år om det fanns en 50 km lång elväg i kommunen? Detta är ett par av frågeställningarna som bland annat HEM (Halmstad Energi och Miljö AB) arbetat med under våren i en förstudie om potentialen och möjligheten att bygga elvägar i Halmstad med hållbara affärsmodeller i fokus. Tillsammans med Nicholas Fernholm kommer representanter från Högskolan i Halmstad, HEM och andra delar av näringslivet att diskutera djupare vad framtidens mobilitet faktiskt kan innebära för våra städer och framtida samhälle de närmaste två decennierna.

Mer om hur studenter designar

Högskolan i Halmstad sitter på en enorm bredd och kunskap i sina studenter. Studenter som vill hjälpa dagens samhälle att utvecklas i den riktning den behöver för att skapa en grund för det framtidens samhälle kräver. Med hjälp av studenternas kompetens, vilja och moderna förhållningssätt att ta sig an utmaningar kan företag runtom i Halland aktivt välja att ligga steget före i utvecklingen genom att involvera studenter i deras egen verksamhet. Under detta pass kommer studenterna visa hur snabbt det går att skapa nya tankar och visioner där ni som företag på allvar får se hur ni kan ta hjälp av den ovärderliga kunskap och energi som finns på Högskolan i Halmstad. Samtidigt får studenterna upp ögonen för nya intressanta arbetsplatser i Halmstad. Ett win-win perspektiv för både studenter och näringsliv, oavsett om det handlar om examensjobb, framtida rekrytering eller som här, en kortare workshop.

Medverkande

Nicholas Fernholm är en prisbelönad föreläsare och var tidigare robot-chef på Nya Karolinska Sjukhuset. Han har även under Corona-krisen arbetat som logistikchef på Älvsjö epidemisjukhus samt den stora omställningen sjukvården gjort för att klara av krisen.

Vaike Fors, Professor i Design Etnografi vid Akademin för informationsteknologi på Högskolan i Halmstad.

Robert Bergqvist är Chef Innovation & Affärsutveckling på HEM.

Karin Ebbinghaus, Chief Executive Officer på Elonroad.

#framtidens samhälle #get to work #komplexa ekosystem #smart mobilitet

Plats

Online via Zoom

Språk

Svenska

Målgrupp

Näringsliv, Entreprenörer, Studenter, Offentlig sekto

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta Tobias Tisell.

Senast uppdaterad: 05 okt 2021
Rulla till toppen