Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digitala lösningar för vård i hemmet – Presentationsdag

Demonstration
torsdag 7 okt 09.00–11.00

Anmälan är stängd

Välkommen till ett digitalt evenemang där företag presenterar sina lösningar inom området digitala tjänster för vård i hemmet.

Under evenemanget kommer vi att få lära oss mer om hur patienter och vårdgivare kan dra nytta av integrerade digitala tjänster i hemmet. Tjänster som används för att utbyta information, till exempel genom att patienterna själva monitorerar och följer upp sitt hälsotillstånd så att vårdgivaren får ett bättre beslutsunderlag. Presentationsdagen ger också tillfälle att fundera på hur den här sortens teknik kan hjälpa oss att utveckla framtidens vård och omsorg.

Vi kommer att få lyssna till korta företagspresentationer, erfarenheter av att använda digitala lösningar och Q&A med talarna. Vi hoppas att detta tillfälle kan ge inspiration till nya samarbeten och kontakter mellan företagen och deltagarna.

Presentationsdagen riktar sig främst till personer som jobbar med ledning, verksamhetsutveckling, upphandling och IT från region och kommun.

Företagen som presenterar är

Martin Fredriksen porträttbild.

Dignio

Presenterar gör Martin Fredriksen, nordenchef. Dignio är ett nordiskt företag och marknadsledande i Norge inom virtuell vård. Vi har kunder i Norge, Sverige, Island, Storbritannien och Kina. Med Dignios plattform för patientvård på distans kan vårdgivare bygga sina egna virtuella avdelningar som matchar ett brett spektrum av patientflöden och införliva digital distansmonitorering för att bryta ner traditionella silor, undvika onödiga sjukhusinläggningar och hålla patienter säkra i sina egna hem. Våra kunder tillämpar lösningen för distansmonitorering av patienter med Covid-19, kroniska sjukdomar, medicineringsstöd, psykisk hälsa och mycket mer.

Fredrik Koffner porträttbild.

Cuviva

Presenterar gör Fredrik Koffner, CCO & Co-Founder. Cuviva är ett värderingsdrivet innovationsbolag som utvecklar e-hälsolösningar. Med fokus på multisjuka och sköra äldre möjliggör vi nya, proaktiva arbetssätt i vård och omsorg – med ökad trygghet, högre vårdkvalitet och bättre vårdekonomi som resultat. Vår vision går ytterst ut på att bryta människors utanförskap och otrygghet, och bidra till att även de mest vårdbehövande känner sig inkluderade och sedda. På så vis kan vi bidra till långsiktigt hållbar vård och omsorg.

Daniel Koernig porträttbild.Masoud Jadidi porträttbild.

ImagineCare

Presenterar gör Daniel Koernig, Chief Product Officer och Masoud Jadidi, Executive Vice President International. ImagineCare fokuserar helt på lösningar inom egenvårdsstöd/egenmonitorering. Som enda leverantör i Sverige har vi etablerat egenmonitorering inom två regioner baserat på konkurrensutsatta upphandlingar. En del av vår inriktning är även att integrera med partners när det gäller speciella flöden och diagnosgrupper liksom när det gäller generellt stöd för digital vård.

Cathrin Jung porträttbild.Thomas Bergqwist porträttbild.

Cross Technology Solutions

Presenterar gör Cathrin Jung, kommunikationsansvarig och Thomas Bergqwist, vd och grundare. LifePod är ett beslutsstödsystem till vårdgivaren som via en automatisk och unik prioriteringsfunktion identifierar de mest behövande patienterna – tillgängligt närsomhelst. Patienten i sin tur, har tillgång till en individanpassad applikation för egenvård och rapportering av värden till vårdgivaren. LifePod är certifierad som medicinteknisk produkt och finns i nuläget för ett tiotal olika diagnoser. LifePod utvecklas av det svenska innovationsbolaget Cross Technology Solutions.

Fredrik Gustafsson porträttbild.

Siemens Healthineers

Presenterar gör Fredrik Gustafsson, chef för affärsområdet Digital Health. Siemens Healthineers är ett globalt företag med lokal närvaro. Vår ledande position inom flertalet segment på sjukvårdsmarknaden har uppnåtts via en tydlig innovationsstrategi för produkter och tjänster. Våra lösningar utvecklas konstant och oftast i samråd med våra kunder. Digital Hands, vår plattform för egenmonitorering är väl etablerad och har över i miljon utförda mätningar. Digital Hands möjliggör insamling av hälsodata från patienten via händelseformulär som enkelt anpassas efter behov direkt av den kliniska personalen. Idag är över 40 olika mätutrustningar integrerade i plattformen, vilket gör Digital Hands väl förberedd för att hantera flertalet diagnoser.

#datadriven innovation #e-hälsa #hälsoteknik

Ytterligare information

Plats

Online via Zoom

Språk

Svenska

Målgrupp

Regioner, kommuner, företag, anställda i region och kommun

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta Virginia Wiman.

Arrangörer

Leap for Life

Leap for Life är ett innovations­centrum för informations­driven vård – en plats för vård­världens pionjärer. Med Leap for Life samlar vi aktörer för att samarbeta, driva innovation och fungera som en motor för förändring inom vården – regionalt, nationellt och internationellt.

www.leapforlife.se

Leap for Life logotyp.

CareWare Nordic

The project CareWare Nordic wants to develop the possibilities with welfare technology solutions and is funded by Interreg ÖKS and includes Öresund, Kattegat and Skagerak. The project is a close collaboration between those who develop welfare technology, educational institutions, professionals and the public sector.

www.leapforlife.se/verksamhet/innovationsstod/careware-nordic.html

CareWare Nordic logotyp.
Senast uppdaterad: 06 okt 2021
Scroll to Top