Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Börja jobba datadrivet – de första stegen

Föreläsning/Seminarium
onsdag 6 okt 10.00–10.45

Anmälan är stängd

Små och medelstora företag har idag svårt att hänga med i en snabbt digitaliserande värld, en värld fylld av många outforskade möjligheter. Därför gör vi en 45 minuters-djupdykning i data och dataanalys för att ge er som företag mer kött på benen kring data. 

Vi kommer lyssna till Hannes Göbel som introducerar oss till data och dataanalys och förklarar varför ett datadrivet arbetssätt är framtiden. Dessutom får vi med oss Maaike Blook på länk från JADS i Nederländerna. Hon kommer att berätta om JADS datalabb och hur de arbetar för att hjälpa fler bolag att bli mer datadrivna. 

Alexandersoninstitutet presenterar hur de utifrån konceptet i Holland hjälper bolag i Halland att ta de första stegen mot ett datadrivet tankesätt tillsammans med studenter. Avslutningsvis berättar varbergsföretagaren Vincent Schaffler, ägare av Vincents husbilar, hur datalabbet hjälpt honom att analysera sin kunddata och de nya insikter detta skapat.

Varmt välkomna!

Medverkande

Hannes Göbel (Universitetslektor, Högskolan Borås), Maaike Blok (Projektledare, MKB Datalab), Malte Rundqvist (Projektkoordinator, Alexandersoninstitutet) och Vincent Schaffler (VD, Vincents husbilar och husvagnar).

#dataanalys

Ytterligare information

Plats

Online och på plats vid Campus Varberg

Språk

Svenska, delar av programpunkten hålls på engelska

Målgrupp

Små och medelstora företag

änder sträcker sig över ett bord mot ett papper med text. På bordet står även ett par koppar kaffe och en kanelbulle.

Fika for change

Efter den här program­punkten finns det möjlighet att stanna kvar och möta andra deltagare med hjälp av samtals­verktyget Fika for Change. Verktyget är designat för ett samtal om ca 15–20 min.

I efter­dyningarna av en föreläsning eller ett samtal snurrar tankarna. Det kan vara värdefullt att dela tankar med andra för att få fler perspektiv. Speciellt nu när vi inte har fått möjlighet att utveckla samtal fysiskt på länge. Så öppna upp för nya insikter, kunskaper, kontakter och idéer!

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta Micha Björck.

Arrangörer

  • Alexandersoninstitutet
  • FBD – Futures By Design
Senast uppdaterad: 05 okt 2021
Rulla till toppen