Laddar Evenemang

Är byggbranschen så konservativ som det sägs?

Paneldiskussion
onsdag 6 okt 09.00–09.45

Anmälan

Jag vill delta på plats.
Jag vill delta online.
Läs mer om hur vi hanterar insamlade personuppgifter (GDPR).
Tribe Loading Animation Image

Det har pågått en digitaliseringsprocess i över ett decennium i byggbranschen, vad har det fått för effekter i det vardagliga byggandet? Inom vissa områden har utvecklingen skenat iväg och i andra områden finns det fortfarande utvecklingsmöjligheter. Vi har samlat byggare och beställare som bidrar utifrån sitt perspektiv och construction-tech bolag som vill implementera nya innovationer/teknik i byggbranschen. Välkommen att få ta del av diskussioner kring framtidens byggande.

Bilden av byggbranschen är att vi är konservativa, men jag vågar hävda motsatsen. De senaste tio åren har vi förändrat våra arbetssätt och -metoder i grunden, vi är mer kostnadseffektiva för våra kunder, och vi har en säkrare arbetsmiljö än någonsin. Digitaliseringen av branschen har påverkat alla dessa delar, och är idag en förutsättning för oss att fortsatt vara konkurrenskraftiga.

Karl-Magnus Hake

Medverkande

Karl-Magnus Hake, Projektchef, NCC och just nu ansvarig för byggnationen för Lisebergs nya vattenpark Oceana. Han har arbetat över 15 år inom byggbranschen och har en en gedigen erfarenhet av olika projekttyper, system och processer.

Moderator är Anna Rundgren (Growth Manager, Brinja). Anna arbetar med Brinjas tillväxt och har som mål att göra byggbranschen hållbar, säker och mer effektiv. Tänk smarta hemsystem fast smarta byggarbetsplatser där de ersätter manuella arbetsätt.

Tobias Hagrenius, VU-chef (Verksamhetsutveckling) på Brixly sedan 2012. Inom VU-avdelningen ligger KMA (Kvalitet, miljö, arbetsmiljö), IT och interna system.

Pär Karlsson, Chef Fastighetsutveckling & Projekt på Aranäs Fastigheter.

#byggbranschen #digitalisering #fördomar #ny teknik #samhällsbyggnad

Ytterligare information

Plats

Online och på plats vid Biostaden på Kungsmässan i Kungsbacka

Språk

Svenska

Målgrupp

Människor i byggbranschen, intresse för ny teknik, intresse för samhällsbyggnad

Kontaktperson

Har du frågor eller vill veta mer om den här programpunkten? Kontakta Eva Kjellgren.

Arrangör

Kungsbacka kommun

Kungsbackas näringsliv präglas av ett stort och diversifierat näringsliv utan någon stor dominerande arbetsgivare eller industri. Det innebär ett stort och varierat utbud av produkter, tjänster och arbetstillfällen. Den breda företagsstrukturen i Kungsbacka ger stabilitet och gör företagen mindre sårbara vid avmattningar i konjunkturen och vid stora förändringar i enskilda branscher.

www.kungsbacka.se/Naringsliv-och-arbete

Kungsbacka kommun logotyp.
Senast uppdaterad: 21 sep 2021
Scroll to Top